Firma Nafta ponúka voľné kapacity zásobníka plynu

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 10:22 • 2 min
Firma Nafta ponúka voľné kapacity zásobníka plynu

BRATISLAVA - Spoločnosť Nafta, a.s. ponúka voľnú skladovaciu kapacitu podzemného zásobníka zemného plynu. V aktuálne prebiehajúcom tendri ponúka spoločnosť na trh uskladňovaciu kapacitu v objeme až do 300 mil. metrov kubických.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovateľ zásobníka plynu ponúka tieto uskladňovacie kapacity na obdobie jedného roka, od 1. mája tohto roka do konca apríla budúceho roka. Zhruba 100 mil. metrov kubických uskladňovacej kapacity ponúka podnik ako produkt, ktorý zahŕňa prístup na tri odovzdávaco-preberacie body spoločnosti Eustream a SPP-distribúcia a na rakúsky virtuálny obchodný bod. “Celá uskladňovacia kapacita bude tendrovaná v niekoľkých tranžiach, minimálne v dvoch,“ informovala spoločnosť Nafta.

Firma Nafta je kľúčovým skladovateľom zemného plynu na Slovensku. Okrem skladovania plynu sa spoločnosť zaoberá aj prieskumom a ťažbou uhľovodíkov na Slovensku, konkrétne na území Viedenskej panvy a na Východoslovenskej nížine. Skladovacia kapacita systému podzemných zásobníkov zemného plynu, prevádzkovaného spoločnosťou Nafta, predstavuje v súčasnosti 2,3 mld. metrov kubických. Majoritným, 56,15-percentným akcionárom firmy Nafta je Slovenský plynárenský priemysel. V máji 2004 predala spoločnosť RWE Gas International B.V. svoj 40,4-percentný podiel v Nafte nemeckej spoločnosti E.ON Ruhrgas International. Ostatní akcionári držia zvyšný, 3,4-percentný podiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona