Firma miliardára Fridmana A1 žiada VEB o úver na kúpu Domodedova

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 10:54 • 2 min
Firma miliardára Fridmana A1 žiada VEB o úver na kúpu Domodedova

Firma miliardára Fridmana A1 žiada VEB o úver na kúpu Domodedova - Doprava Spoločnosť A1, investičná divízia skupiny Alfa Group ruského miliardára Michaila Fridmana, požiadala štátnu rozvojovú banku VEB o úver s cieľom podať ponuku na kúpu moskovského let

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť A1, investičná divízia skupiny Alfa Group ruského miliardára Michaila Fridmana, požiadala štátnu rozvojovú banku VEB o úver s cieľom podať ponuku na kúpu moskovského letiska Domodedovo. Potvrdila to dnes investičná spoločnosť, ktorá reagovala na informácie v denníku Vedomosti.
      Podľa dnešných informácií denníka by A1 mohla za Domodedovo ponúknuť 3 miliardy USD (2,25 miliardy eur), čím by sa dostala na úroveň ponuky konkurenčnej investičnej firmy Summa Group. Denník s odvolaním sa na nemenované zdroje dodal, že A1 a VEB plánujú podať ponuku na letisko spoločne. Firmu Summa by mala zasa podporiť najväčšia štátna banka Sberbank.
      "Môžeme povedať len toľko, že A1 poslala banke VEB žiadosť o poskytnutie úveru na kúpu letiska Domodedovo," povedal zástupca A1 na otázku agentúry Reuters. Ďalšie podrobnosti neuviedol.
      Investičná spoločnosť A1 kontroluje viacero aktív, od maloobchodných sietí cez kiná až po oceliarne a produkciu ropy. Tentoraz by chcela vstúpiť do letiska Domodedovo, najväčšieho vo východnej Európe. Konkurenčná spoločnosť Summa kontroluje niekoľko aktív v oblasti ropy, telekomunikácií a má aj podiely v dvoch termináloch na export obilia v prístave Novorossijsk.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies