Firma Michelin možno nedosiahne cieľový rast tržieb

NETKY.SK • 23 September 2014, 09:39 • 2 min
Firma Michelin možno nedosiahne cieľový rast tržieb

PARÍŽ - Francúzsky výrobca pneumatík Michelin možno nesplní tohtoročný cieľ, podľa ktorého by mal zaznamenať nárast objemu tržieb o tri percentá.

slovakia

left justify in out

Uviedol to finančný riaditeľ spoločnosti Marc Henry pre denník Les Echos. "Trojpercentný cieľ je ťažšie splniť vzhľadom na súčasný vývoj na trhu,“ povedal Henry. Podľa jeho slov firma v Európe nerastie, rast v Brazílii je slabý, ale Severná Amerika a Čína dosahujú ešte stále dobré výsledky. Spoločnosť Michelin situáciu nekomentovala.

 

V júli spoločnosť Michelin informovala, že jej čistý zisk v prvom polroku vzrástol o 13 % na 624 mil. eur, napriek poklesu príjmov. Nižšie náklady na suroviny totiž poklesli a prevážili nad nepriaznivým vývojom výmenných kurzov, taktiež nad škrtmi cien a nad oslabujúcim dopytom po veľkých pneumatikách. 

Už vo februári sa objavili informácie o tom, že spoločnosť Michelin očakáva rast tržieb v tomto roku o 3 % napriek výraznému poklesu tržieb a zisku za rok 2013, ktorý bol výsledkom tlaku v oblasti cien a nepriaznivého vývoja výmenných kurzov. Výrobca pneumatík v minulom roku evidoval pokles čistého zisku o 24 % na sumu 1,13 mld. eur pri poklese tržieb o 5,7 % na 20,25 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies