Firma Medical Group, známa z kauzy piešťanského CT, dodá VšZP lieky za 56 miliónov

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 12:38 • 2 min
Firma Medical Group, známa z kauzy piešťanského CT, dodá VšZP lieky za 56 miliónov

BRATISLAVA - Liek za 56 miliónov eur dodá podľa denníka N štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP) firma Medical Group. Firma vyhrala jednu z najväčších súťaží na dodávku liekov, ktorá na Slovensku bola.

slovakia

left justify in out

Do povedomia slovenskej spoločnosti sa firma Medical Group dostala koncom roka 2014, keď mala dodať do piešťanskej nemocnice CT prístroj. Ten však bol o milión drahší ako rovnaký CT prístroj, ktorý kupovala napríklad česká nemocnica.

 

Jedným z vlastníkov Medical Group bol v minulosti podľa denníka aj bývalý predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Pavol Paška (Smer-SD). Ten práve po kauze CT prístroja odstúpil z postu predsedu NR SR.

 

Dnes je podľa denníka s firmou spájaná Penta a podnikateľ Juraj Široký. Spoločnosť Medical Group v tendri súťažila s ďalšími štyrmi firmami. Súťaž bola tesná. Po otvorení ponúk skončila spoločnosť Medical Group druhá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona