Firma Leoni plánuje na Slovensku rozšírenie výroby

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 14:29 • 2 min
Firma Leoni plánuje na Slovensku rozšírenie výroby

BRATISLAVA - Spoločnosť Leoni plánuje na Slovensku preinvestovať 14,1 mil. eur. Firma chce rozšíriť vo svojom trenčianskom závode portfólio produktov.

slovakia

left justify in out

Plánuje zaviesť novú výrobu dátových káblov, špeciálnych káblov, konektorov a poistiek využívaných v oblasti elektromobility. Vďaka tejto investícií by malo vzniknúť 170 nových pracovných miest.

 

Podnik už požiadal Ministerstvo hospodárstva SR (MH) o poskytnutie investičnej pomoci, a to vo výške 1,4 mil. eur. Požadovaná investičná pomoc na jedného pracovníka tak predstavuje 8 442 eur. "Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia, požadovaná výška investičnej pomoci je v súlade s nariadením a zákonom o investičnej pomoci," uviedol rezort hospodárstva. 

 

Spoločnosť Leoni pôsobí na slovenskom trhu od roku 1992. Na Slovensku má tri organizačné zložky v Trenčíne, v Trenčianskej Teplej a v Starej Turej. V piatich prevádzkach zamestnáva viac ako 2 200 zamestnancov a od začiatku svojho pôsobenia na Slovensku preinvestovala viac ako 170 mil. eur. Jej hlavnou výrobnou činnosťou je vývoj a výroba káblových zväzkov pre automobilový priemysel, konfekciovanie káblov používaných v automobilovom priemysle a v elektrických prístrojoch, výroba zariadení pre riadenie priemyselných procesov, výroba elektrických strojov a prístrojov a výroba tovaru z plastov. Spoločnosť Leoni patrí do rovnomennej skupiny pochádzajúcej z Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies