Firma Lego oznámila ukončenie svojho biznisu

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 8:14 • 2 min
Firma Lego oznámila ukončenie svojho biznisu

MOSKVA – Dánska firma Lego oznámila ukončenie svojho biznisu v Rusku, súčasťou čoho je aj prepustenie 90 zamestnancov v Moskve.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť to uviedla v utorok s tým, že súčasná situácia v krajine jej neumožňuje na tomto trhu ďalej pôsobiť. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.
 

      

Firma Lego ukončila kontrakt so spoločnosťou Inventive Retail Group (IRG), ktorá prevádzkovala 81 obchodov dánskej spoločnosti. IRG, ktorá prevádzkovala obchody v Rusku aj v prospech ďalších západných značiek, ako Nike či Samsung, potvrdila, že Lego kontrakt ukončilo.        

 

      

Dánsky výrobca hračiek pozastavil dodávky svojich výrobkov do Ruska už v marci, krátko po ruskej invázii na Ukrajinu. V júni potom firma oznámila, že pre problémy s dodávkami tovarov niektoré obchody dočasne uzatvorila.
 

      

Lego je tak ďalšou spoločnosťou v rýchlo sa rozrastajúcom zozname firiem zo západných krajín, ktoré sa rozhodli ruský trh opustiť. Za posledné týždne tak urobilo viacero firiem z maloobchodu, potravinárskeho, priemyselného či energetického sektora.

 

Možno vás zaujme: Európske štáty budú naďalej spolupracovať s palestínskymi mimovládkami
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona