Firma Iliad sa vzdala plánu kúpiť T-Mobile US

NETKY.SK • 14 Október 2014, 08:21 • 2 min
Firma Iliad sa vzdala plánu kúpiť T-Mobile US

PARÍŽ, WASHINGTON - Francúzsky telekomunikačný operátor Iliad SA sa vzdal plánu kúpiť T-Mobile US Inc pre nesúhlas spoločnosti Deutsche Telekom, ktorá je väčšinovým vlastníkom amerického operátora.

slovakia

left justify in out

Iliad je tak už tretím záujemcom o kúpu T-Mobile US za posledné tri roky, ktorý sa svojho zámeru vzdal. Zdroj oboznámený so zámermi Deutsche Telekom povedal, že skupina si radšej svoju americkú dcéru chce ponechať dlhšie obdobie. Nie je totiž presvedčená o tom, že Iliad, ako nováčik na americkom trhu, by mohol firmu riadiť lepšie ako jej terajší manažment.

 

Operátor T-Mobile US a Deutsche Telekom, ktorý v ňom vlastní 66-percentný podiel, sa odmietli k správe vyjadriť. Spoločnosť Iliad uviedla, že bude "pokračovať vo svojej politike rastu, ktorú uplatňuje posledných 15 rokov". Skupina Deutsche Telekom, ktorá dosahuje zhruba tretinu tržieb a pätinu jadrového zisku v USA, sa od roku 2011 snažila T-Mobile predať dvakrát. Domnieva sa totiž, že je príliš malý na to, aby mohol konkurovať takým lídrom na trhu, ako sú Verizon Communications Inc a AT&T Inc. Hodnota akcií T-Mobile v pondelok klesla o 4,3 % na 26,41 USD za kus, čiže najnižšie od decembra 2013. 

 

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona