Firma Iliad chce údajne kúpiť väčší balík akcií T-Mobile US

NETKY.SK • 3 Október 2014, 08:29 • 2 min
Firma Iliad chce údajne kúpiť väčší balík akcií T-Mobile US

PARÍŽ - Francúzsky telekomunikačný operátor Iliad SA chce v porovnaní s júlovou predchádzajúcou ponukou odkúpiť "výrazne väčší“ balík akcií spoločnosti T-Mobile US Inc.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok o tom informovala agentúra Bloomberg, pričom sa odvolala na informované zdroje. Podľa pôvodnej ponuky chcela spoločnosť Iliad odkúpiť 56,6 % akcií spoločnosti T-Mobile US, pričom by za jednu akciu zaplatila 33 USD. Agentúra Bloomberg vo štvrtok uviedla, že táto cenová ponuka stále platí.

Predstavitelia firmy Deutsche Telekom, ktorá vlastní 66 % akcií T-Mobile, majú údajne pocit, že suma pri predaji v minimálnej výške 35 USD za akciu by bola férovejšia. Podľa septembrových informácií agentúry Reuters si spoločnosť Iliad na rozhodnutie o prípadnom vylepšení svojej ponuky vyhradila čas do polovice októbra. Spoločnosť Iliad odmietla túto situáciu komentovať, nevyjadrili sa ani spoločnosti T-Mobile a Deutsche Telekom. 

 

Spoločnosť Deutsche Telekom v auguste odmietla ponuku spoločnosti Iliad na odkúpenie firmy T-Mobile US. Pri cene 33 USD za jednu akciu spoločnosť Iliad ponúkala za 56,6 % akcií spoločnosti T-Mobile US 15 mld. USD v hotovosti. O T-Mobile US mala záujem aj spoločnosť Sprint, tá pritom za jednu akciu ponúkla 40 USD. Svoju ponuku však firma napokon stiahla. 

 

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies