Firma Hyunnam chce od štátu pomoc vo výške 5,9 mil. eur

NETKY.SK • 4 November 2016, 12:33 • 2 min
Firma Hyunnam chce od štátu pomoc vo výške 5,9 mil. eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Hyunnam SK, ktorá plánuje rozšíriť svoju výrobu v Krásne nad Kysucou, požiadala štát o poskytnutie investičnej pomoci. Ako vyplýva z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, investor žiada od štátu pomoc vo výške 5,9 milióna eur. Z toho 200 tisíc eur vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok a zvyšok vo forme daňovej úľavy.

slovakia

left justify in out

Požadovaná investičná pomoc na jedno vytvorené nové pracovné miesto predstavuje 24 583 eur. Rezort hospodárstva voči požadovanej investičnej pomoci nenamieta. „Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia vlády, požadovaná výška investičnej pomoci je v súlade s nariadením vlády a zákonom o investičnej pomoci,“ uviedlo ministerstvo v návrhu, ktorý je v súčasnosti v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

 

Do výstavby novej výrobnej haly a do nových technológií chce spoločnosť Hyunnam SK investovať takmer 17 miliónov eur. V priemyselnom parku v Krásne nad Kysucou by malo vzniknúť 240 nových pracovných miest. V parku Krásno postaví spoločnosť nový závod na výrobu odlievaných komponentov pre automobilový priemysel. V závode sa budú vyrábať plastové moduly pre sedadlá, interiérovo – exteriérové časti, moduly pre čisto exteriérové vybavenie a nové moduly lampových častí.


S výstavbou novej výrobnej haly chce investor začať v apríli budúceho roku. Ukončenie realizácie investičného zámeru je naplánované na koniec roka 2018. V súčasnosti produkuje spoločnosť Hyunnam SK ročne 780 tisíc kusov výrobkov. Po rozšírení výroby by to malo byť vyše 1,7 milióna kusov. Nárast výroby by tak mal byť 55-percentný.


Spoločnosť Hyunnam SK pôsobí na Slovensku od roku 2014. Od svojho založenia výrobný závod vyrobil približne 910 tisíc komponentov. V súčasnosti zamestnáva 90 pracovníkov. Spoločnosť v rámci vývozu vyrábaných komponentov spolupracuje najmä s európskymi odberateľmi. Do krajín Európskej únie je exportovaných 63 % celkovej výroby. Zvyšný podiel vo výške 37 % predstavuje export do Ázie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies