Firma Honeywell Turbo žiada investičnú pomoc vo výške takmer 4 milióny

NETKY.SK • 8 Október 2015, 12:20 • 2 min
Firma Honeywell Turbo žiada investičnú pomoc vo výške takmer 4 milióny

BRATISLAVA - Prešovská spoločnosť Honeywell Turbo, s. r. o., žiada od štátu investičnú pomoc vo výške 3,93 milióna eur na rozšírenie výroby turbodúchadiel v lokalite Záborské, v okrese Prešov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu, ktoré Ministerstvo hospodárstva (MH) SR predložilo do pripomienkového konania. V súvislosti s investičným zámerom sa do konca roku 2019 má vytvoriť 131 nových pracovných miest.

 

"V súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru požaduje Honeywell Turbo, s. r. o., poskytnutie investičnej pomoci vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok vo výške 3,25 milióna eur, vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 171.000 eur a vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta v hodnote 524.000 eur," spresnil rezort hospodárstva.

 

Realizácia investičného zámeru rozšírenia výroby turbodúchadiel s oprávnenými nákladmi vo výške 32,35 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2015 až 2018.

 

Honeywell Turbo, s. r. o., Záborské vznikla v marci 2011. Eviduje základné imanie vo výške 3,5 milióna eur. Spoločníkmi firmy sú Honeywell International Inc., so sídlom v USA a Honeywell Luxembourg Holding, S.r.l., so sídlom v Luxembursku. Predmetom činnosti Honeywell Turbo je najmä výroba motorových vozidiel, motorov, dopravných prostriedkov, dielov a príslušenstva pre motorové vozidlá. Skupina Honeywell prevádzkuje činnosť vo viac ako 100 štátoch sveta a zamestnáva vyše 145.000 zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona