Firma Heinz dokončila kúpu Kraft Foods Group

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 08:59 • 2 min
Firma Heinz dokončila kúpu Kraft Foods Group

BRATISLAVA - Spoločnosť H.J. Heinz dokončila odkúpenie firmy Kraft Foods Group, čím vznikol tretí najväčší výrobca potravín a nápojov v Severnej Amerike a piaty najväčší vo svete.

slovakia

left justify in out

Nová spoločnosť, ktorá nesie názov Kraft Heinz Co, by mala dosahovať ročné tržby približne 28 mld. USD. Investičné spoločnosti Berkshire Hathaway a 3G Capital, ktoré spolu kúpili Heinz v roku 2013, vlastnia 51 % Kraft Heinz a prináleží im šesť z 11 kresiel v predstavenstve, vrátane jedného pre šéfa Berkshire Hathaway - Warrena Buffetta. Šéfom Kraft Heinz je Alex Behring z firmy 3G Capital. Akcionári spoločnosti Kraft schválili transakciu v stredu.


Na Slovensku pôsobil koncern Kraft do roku 2012 prostredníctvom spoločnosti Kraft Foods Slovakia, a. s., ktorá sa v bratislavskej fabrike Figaro zaoberala spracovaním kakaových bôbov a produkciou cukrovinkárskych polotovarov, konzumného kakaového prášku, tabuľkových čokolád, čokoládových a nečokoládových cukroviniek a žuvačiek. Po rozdelení materského koncernu sa bratislavský závod stal súčasťou Mondeléz International, ktorá vznikla odčlenením aktivít spoločnosti Kraft Foods na trhoch mimo domovského amerického.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona