Firma Grandwood bude vo Vranove vyrábať výrobky pre lode

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 15:33 • 2 min
Firma Grandwood bude vo Vranove vyrábať výrobky pre lode

BRATISLAVA - Spoločnosť Grandwood Holding s.r.o. bude vo svojom závode vo Vranove nad Topľou vyrábať výrobky pre lodiarsky priemysel.

slovakia

left justify in out

“Výrobky v segmente plastifikovaného dreva budú určené hlavne na export,“ uviedol hovorca spoločnosti Grandwood Tomáš Hudák. Firma chce v priemyselnom parku Ferovo vybudovať nový podnik na spracovanie dreva za 42,6 mil. eur. Vďaka tejto investícii by malo vzniknúť 390 nových pracovných miest.

Spoločnosť Grandwood sa rozhodla investovať na východe Slovenska z troch dôvodov. “Prvým dôvodom je existencia neobsadeného priemyselného parku Ferovo. Druhým dôvodom je tradícia drevospracujúceho priemyslu v regióne, ktorý na seba viaže dostatok kvalifikovanej pracovnej sily a tretím dôvodom je súčasný nedostatok až neexistencia výrobkov tohto typu výroby a využitie inovatívnej, sofistikovanej technológie,“ dodal Hudák. Firma by chcela začať stavať výrobné priestory už v lete. V novom podniku sa majú zužitkovávať menej hodnotové drevné suroviny listnatých stromov.

Firma od štátu žiada investičnú pomoc v celkovej výške 21,3 mil. eur. Z tejto sumy by mali daňové úľavy predstavovať 16,4 mil. eur, ďalších 3,9 mil. eur žiada investor vo forme príspevku na vytvorenie nových pracovných miest a zvyšný 1 mil. eur má byť dotácia na obstaraný dlhodobý hmotný majetok. O poskytnutí stimulov by mala rozhodnúť onedlho vláda.

Spoločnosť Grandwood Holding je súčasťou skupiny International Partners Energj Yatirim Dansimanlik a.s. a Yesim Textil a.s. v majetkovej účasti rodiny Ridvana Serbesa. Skupina v súčasnosti podniká v oblasti energetiky, textilnej výroby a lodiarstva v Európe a zamestnáva viac ako 4 tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies