Firma GM sľúbila odborom, že udrží 3 300 pracovných miest

NETKY.SK • 29 Október 2015, 09:36 • 2 min
Firma GM sľúbila odborom, že udrží 3 300 pracovných miest

DETROIT - Automobilka General Motors (GM) sľúbila odborovej organizácii United Auto Workers (UAW) , že do svojich amerických závodov investuje dodatočných 1,9 mld. USD a udrží 3 300 pracovných miest pre členov odborov. Zároveň podľa navrhovanej štvorročnej zmluvy by mala spoločnosť zvyšovať mzdy a odmeny.

slovakia

left justify in out

GM po ratifikácii dohody vyplatí odmenu do výšky 8 tis. USD takmer 53 tis. zamestnancom. Taktiež 4 tis. pracovníkom poskytne možnosť získať 60 tis. USD pri predčasnom odchode do dôchodku. V rámci dohody automobilky s odbormi získajú vyššie mzdy dlhoroční aj noví pracovníci. Služobne starší pracovníci GM sa nárastu hodinovej mzdy v uplynulých desiatich rokoch nedočkali. Ak sa však dohoda GM a odborov podpíše, týmto pracovníkom by v dvoch zo štyroch rokov mala stúpnuť základná mzda o 3 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies