Firma Getrag Ford Transmissions Slovakia žiada investičnú pomoc 3 mil.eur

NETKY.SK • 2 December 2015, 11:46 • 2 min
Firma Getrag Ford Transmissions Slovakia žiada investičnú pomoc 3 mil.eur

BRATISLAVA - Košická Firma Getrag Ford Transmissions Slovakia, s. r. o., žiada od štátu investičnú pomoc vo výške 3 miliónov eur na rozšírenie výroby prevodových systémov v lokalite Kechnec, okres Košice - okolie. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť na realizáciu investičného zámeru požaduje investičnú pomoc 1,77 milióna eur vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok, ďalej 600.000 eur vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta a 628.351 eur vo forme úľavy na dani z príjmu.

 

"Investičný zámer s oprávnenými investičnými nákladmi vo výške 16,73 milióna eur sa má realizovať v rokoch 2015 až 2017, pričom v priamej súvislosti s ním sa do konca roka 2016 vytvorí 100 nových pracovných miest," spresnil rezort hospodárstva.

 

Getrag Ford Transmissions Slovakia, s. r. o., Kechnec vznikla 27. januára 2005. Predmetom jej činnosti je najmä výroba prevodoviek pre motorové vozidlá. Základné imanie spoločnosti predstavuje 132.776 eur. Jediným spoločníkom slovenskej firmy je nemecká Getrag Ford Transmissions GmbH, so sídlom v Kolíne. Žiadateľ o investičnú pomoc patrí do skupiny Getrag, ktorá je najväčším dodávateľom prevodových systémov pre osobné automobily a ľahké úžitkové vozidlá na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies