Firma Gestamp Nitra žiada investičnú pomoc 9 mil. eur, vytvorí 229 miest

NETKY.SK • 18 August 2016, 11:07 • 2 min
Firma Gestamp Nitra žiada investičnú pomoc 9 mil. eur, vytvorí 229 miest

BRATISLAVA - Spoločnosť Gestamp Nitra, s. r. o., žiada od štátu investičnú pomoc 9 miliónov eur na vybudovanie nového závodu na výrobu oceľových a hliníkových lisovaných dielov pre automobilový priemysel v Lužiankach v okrese Nitra, a to vo forme dotácie na obstaranie dlhodobého hmotného majetku. Vyplýva to zo zámeru zverejneného Ministerstvom hospodárstva (MH) SR.

slovakia

left justify in out

"Realizácia investičného zámeru v nominálnej výške 100 miliónov eur je rozložená na obdobie rokov 2016 až 2018. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca roku 2021 vytvorí 229 nových pracovných miest," spresnil rezort hospodárstva.

 

Podstatou investičného zámeru je vybudovanie nového závodu na produkciu lisovaných oceľových a hliníkových dielov pre osobné vozidlá, pričom celá plánovaná produkcia sa bude následne predávať slovenským výrobcom osobných automobilov.

 

Gestamp Nitra, s. r. o., so sídlom v Bratislave vznikla 14. augusta 2014 pod obchodným menom Kalegra, s. r. o. Predmetom jej činnosti je najmä výroba motorových vozidiel, motorov, dopravných prostriedkov, dielov a príslušenstva pre motorové vozidlá a iné dopravné prostriedky. Jej jediným spoločníkom je španielska firma Gestamp Automoción, S. A., Abadiano.

 

Podľa MH SR bola skupina Gestamp založená v roku 1997. V súčasnosti je považovaná za lídra v navrhovaní a výrobe automobilových kovových komponentov a jedného z najväčších svetových výrobcov v automobilovom priemysle. Počet zamestnancov žiadateľa pomoci na úrovni skupiny v roku 2014 dosiahol 31.744.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies