Firma General Motors bola v Európe v roku 2015 opäť stratová

NETKY.SK • 11 Január 2016, 08:54 • 2 min
Firma General Motors bola v Európe v roku 2015 opäť stratová

BERLÍN - Európska divízia spoločnosti General Motors (GM) bola aj v roku 2015 stratová. Automobilka však dúfa, že sa v tomto roku vráti k ziskovosti.

slovakia

left justify in out

Pre magazín Auto Bild to povedal šéf automobilky Opel Karl-Thomas Neumann. Podnikanie spoločnosti GM v Európe zahŕňa značky Opel a Vauxhall. Naposledy bola spoločnosť GM v Európe zisková v roku 1999. "Obrat je ťažký. Bod zlomu však stále chceme dosiahnuť v roku 2016,“ povedal. V uplynulých mesiacoch sa straty spoločnosti v Európe prehĺbili. V prevažnej miere sa pod tento vývoj podpísala strata tržieb na ruskom trhu, ktorý je pre GM tretím najväčším.
Pred úrokmi a zdanením spoločnosť dosiahla v treťom kvartáli 2015 stratu vo výške 0,2 mld. USD. V rovnakom období predchádzajúceho roka bola táto strata vo výške 0,4 mld. USD. "Mali sme jeden kvartál, ktorý sme takmer ukončili v čiernych číslach. Celkovo sa nám podarilo v prvom až treťom kvartáli 20015 výrazne znížiť straty,“ povedal Neumann.

(1 EUR = 1,0861 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies