Firma Faurecia chce zvýšiť tržby v Číne

NETKY.SK • 11 November 2014, 10:12 • 2 min
Firma Faurecia chce zvýšiť tržby v Číne

PARÍŽ - Francúzska spoločnosť Faurecia, ktorej väčšinovým vlastníkom je spoločnosť PSA Peugeot Citroën, plánuje zvýšiť do roku 2018 svoje tržby v Číne na viac než 4 mld. eur.

slovakia

left justify in out

V tomto roku by spoločnosť Faurecia podľa odhadov mala dosiahnuť na čínskom trhu tržby vo výške 2,3 mld. eur. Spoločnosť zároveň informovala, že počas nasledujúcich piatich rokov investuje v Číne 400 mil. eur, kde plánuje prevádzkovať 55 závodov a vytvoriť pracovné miesta pre 1 200 pracovníkov vo výskume a vývoji.

V súčasnosti má spoločnosť v Číne 38 závodov a zamestnáva 800 inžinierov. Spoločnosť Faurecia informovala, že ciele v oblasti predaja jej umožní dosiahnuť vyšší dopyt od medzinárodných automobiliek, ale taktiež tesnejšie väzby s čínskymi výrobcami. Tiež k tomu prispejú partnerstvá, ako napríklad to so spoločnosťou Chang'an Automobile Group. 

 

Spoločnosť taktiež potvrdila ciele do roku 2016. Spoločnosť chce dosiahnuť celkové tržby viac než 21 mld. eur, kým v roku 2013 boli vo výške 18 mld. eur. Spoločnosť chce taktiež dosiahnuť prevádzkovú maržu v intervale od 4,5 % do 5 %. V minulom roku bola vo výške 3 %. 

 

Faurecia pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Faurecia Slovakia, s. r. o. ktorá vyrába napríklad sedačky pre závod PSA Peugeot Citroën v Trnave. Firma je jedným z najväčších výrobcov automobilových komponentov v Európe. Do jej portfólia patrí výroba sedadiel, prístrojových dosiek, dverí, protihlukových obložení či výfukových systémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona