Firma EasyJet sa pripravuje na brexit, založí nové aerolínie

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 14:05 • 2 min
Firma EasyJet sa pripravuje na brexit, založí nové aerolínie

VIEDEŇ - Britské nízkonákladové aerolínie EasyJet založia novú spoločnosť so sídlom v kontinentálnej Európe, čo im umožní pokračovať v letoch medzi krajinami Európskej únie aj po vystúpení Veľkej Británie z tohto bloku. Oznámila to dnes britská letecká spoločnosť.

slovakia

left justify in out

Firma uviedla, že sídlo nových aerolínií pod označením EasyJet Europe sa rozhodla založiť vo Viedni. Spoločnosť už aj požiadala v Rakúsku o vydanie potrebnej licencie. "Tento krok umožní leteckej spoločnosti pokračovať v zabezpečovaní letov medzi krajinami Európskej únie bez ohľadu na výsledok rokovaní medzi Britániou a EÚ," oznámila britská firma. Zároveň dodala, že proces získania licencie je "v pokročilej fáze" a dúfa, že licencia jej bude vydaná "v blízkej budúcnosti".

 

Na cestujúcich nebude mať vznik novej spoločnosti žiadny vplyv, informovala spoločnosť. Okrem toho, všetci zamestnanci a lietadlá určené pre budúcu EasyJet Europe už teraz pracujú, prípadne majú základňu v krajinách mimo Veľkej Británie. Obávať sa nemusia ani zamestnanci firmy v Spojenom kráľovstve. Spoločnosť zamestnáva v ostrovnej krajine okolo 6000 ľudí, v kontinentálnej Európe pre ňu pracuje približne 4000 ľudí. Pre EasyJet Europe by malo lietať 110 lietadiel.

 

Ako uviedla hovorkyňa EasyJet, vo Veľkej Británii sa miesta rušiť nebudú, v Rakúsku však vďaka rozhodnutiu firmy vzniknú nové. Rakúsky minister dopravy Jörg Leichtfried plány britskej spoločnosti privítal a dodal, že rozhodnutie padne už čoskoro.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies