Firma dostala pozemky na Orave za facku so súhlasom ministra

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 10:34 • 2 min
Firma dostala pozemky na Orave za facku so súhlasom ministra

BRATISALVA - Len nedávno sa prevalila kauza vzácneho Pečnianskeho lesa, ktorý dostala súkromná firma výmenou za obyčajný pozemok na južnom Slovensku, a najnovšie na povrch vyplával ďalší podivný kšeft, píše denník Plus 1 deň. Lukratívne pozemky odklepli súkromníkom Štátne lesy SR so súhlasom ministra pôdohospodárstva.

slovakia

left justify in out

V prvom prípade získala firma YachtPort, s.r.o. pozemok pri Oravskej priehrade s rozlohou 13.772 metrov štvorcových výmenou za podobne veľký pozemok v obci Sklené.

 

Znalci ohodnotili pozemok na Liptovskej Mare na 5,784 tisíc eur, čo je skoro o desaťtisíc menej ako ocenili obyčajný les, ktorý na výmenu ponúkla firma. Pozemok pri Oravskej priehrade s rozlohou 32.744 metrov štvorcových dostalo združenie 1.

 

Marský lodný spolok výmenou za les v obci Čebovce. Jeden štvorcový meter znalec ohodnotil na neuveriteľných 42 a 52 centov. "Je to brutálne podhodnotené," uviedol pre denník Roman Škop z realitnej kancelárie Real Estate Brokerage.

 

Ministerstvo pôdohospodárstva tvrdí, že zámeny pozemkov boli riadne posúdené v súlade s platnými predpismi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies