Firma Columbex, ktorá ohrozuje Slovensku eurofondy, dostala ďalšiu zákazku!

NETKY.SK • 22 November 2013, 09:31 • 2 min
Firma Columbex, ktorá ohrozuje Slovensku eurofondy, dostala ďalšiu zákazku!

BRATISLAVA - Pred rokmi sa dostala firma Columbex podľa denníka Hospodárske Noviny k biznisu so štátom cez sporný tender, ktorý ohrozuje Slovensku milióny z eurofondov. A napriek tomu jej štát dal ďalšiu zákazku.

slovakia

left justify in out

Firma Columbex známeho veľkopodnikateľa Alexeja Beljajeva ide pre ministerstvo pôdohospodárstva upravovať IT systém. A to vďaka zmluve, ku ktorej sa dostala v roku 2008 cez nástenkový tender. Kvôli nemu padla vtedajšia ministerka pôdohospodárstva Zdenka Kramplová (HZDS-ĽS) a súťaž v súčasnosti prešetruje európska protikorupčná jednotka OLAF. Súčasný minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD) zákazku pre firmu odobril napriek tomu, že pred dvoma rokmi sa s ňou bývalé vedenie rezortu dohodlo na podmienkach ukončenia spornej zmluvy. Viac informácií prináša denník na prvej strane v článku s názvom "Štát dáva firme z nástenky ďalší biznis".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona