Firma Coca-Cola navrhla 4-tisíc zamestnancom dobrovoľný odchod za odstupné

NETKY.SK • 28 August 2020, 17:38 • 2 min
Firma Coca-Cola navrhla 4-tisíc zamestnancom dobrovoľný odchod za odstupné

ATLANTA - Americký výrobca nealkoholických nápojov Coca-Cola ponúkol približne 4-tis. zamestnancom odstupné výmenou za dobrovoľné ukončenie pracovného pomeru.

slovakia

left justify in out

Firma tak chce zredukovať nedobrovoľné prepúšťanie, ktoré bude realizovať, keďže zoštíhľuje svoje podnikanie.

 

Spoločnosť Coca-Cola zmenšuje počet svojich divízii zo 17 na 9 a v piatok uviedla, že výsledkom bude "dobrovoľné a nedobrovoľné" zníženie počtu pracovníkov.

 


Príjmy firmy Coca-Cola v uplynulom kvartáli klesli o 28 percent, keďže polovica jej tržieb pochádza zo štadiónov, kín a iných miest, ktoré sa počas pandémie koronavírusu zatvorili.

 

Hodnota akcií spoločnosti sa od začiatku roka znížila o približne 13 percent. Dobrovoľný odchod zo zamestnania za odstupné Coca-Cola v prvom kole navrhne pracovníkom v USA, Kanade a v Portoriku. Firma očakáva, že náklady na programy odstupného budú zhruba v pásme 350 až 550 mil. USD.


(1 EUR = 1,1915 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies