Firma ČEZ Slovensko zaznamenala vlani rekordné výsledky

NETKY.SK • 2 Február 2017, 14:36 • 2 min
Firma ČEZ Slovensko zaznamenala vlani rekordné výsledky

BRATISLAVA - Spoločnosť ČEZ Slovensko, alternatívny dodávateľ elektriny a zemného plynu, zaznamenala svoj najúspešnejší rok pôsobenia na trhu, a to z pohľadu veľkosti zákazníckej základne aj výsledkov. Firme narástol počet zákazníkov, dodaný objem, aj dosiahnutá výška hrubej marže z dodávky komodít.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti ČEZ Slovensko sa v roku 2016 darilo najmä pri získavaní zákazníkov z firemného segmentu. Objem dodanej elektriny a zemného plynu vzrástol o 10 % oproti predchádzajúcemu roku, hrubá marža sa zvýšila vďaka dobre načasovaným nákupom elektriny ešte výraznejšie.

 

"Potvrdil sa aj dlhodobý trend akvizície nových klientov, v rámci ktorého sa počet firemných zákazníkov od roku 2015 zvýšil o takmer 30 %, čo aktuálne predstavuje bázu približne 4000 subjektov. Portfólio firemných zákazníkov chceme ďalej rozvíjať, napríklad aj ponukou širokej palety energetických služieb, ktoré už v Českej republike poskytuje spoločnosť ČEZ ESCO," uviedol generálny riaditeľ ČEZ Slovensko Igor Nagy.

 

O služby ČEZ Slovensko podľa neho prejavujú čoraz väčší záujem aj malé a stredné podniky, a to prevažne v regióne východného či stredného Slovenska. "Medziročný rast dodávky sa pri tejto skupine klientov pohybuje v ostatných rokoch na úrovni 30 %," spresnil Nagy. Počet klientov v segmente domácností sa udržiava na stabilnej úrovni približne 65.000 zákazníkov.

 

Popri rozširovaní počtu zákazníkov sa firma vlani venovala zlepšovaniu zákazníckeho informačného systému či zjednodušeniam v procesoch pre zákazníkov.

ČEZ Slovensko, s. r. o., je súčasťou skupiny ČEZ. ČEZ Slovensko je alternatívnym dodávateľom elektriny a plynu s pôsobením v segmente od domácností až po veľkoodberateľov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona