Firma BMW ohlásila investíciu 600 miliónov USD v Južnej Karolíne

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 12:27 • 2 min
Firma BMW ohlásila investíciu 600 miliónov USD v Južnej Karolíne

NEW YORK - Nemecký výrobca luxusných áut BMW oznámil dodatočnú investíciu v sume 600 mil. USD s cieľom rozšíriť svoj závod v americkom štátne Južná Karolína.

slovakia

left justify in out

Investícia v priebehu najbližších štyroch rokov vytvorí 1 000 nových pracovných miest. Túto správu ohlásil generálny riaditeľ BMW Harald Krüger v čase 25. výročia začiatku výroby v Južnej Karolíne. Automobilka do tohto závodu už investovala celkovo 8 mld. USD.

Nová investícia BMW v Južnej Karolíne znamená, že počet zamestnancov závodu stúpne na vyše 10 tisíc. BMW okrem toho v najbližších piatich rokoch investuje 200 mil. USD do tréningu pracovnej sily v závode, uviedol Krüger.

 

Závod nemeckého výrobcu luxusných vozidiel v Južnej Karolíne je jeho najväčší vo svete a vlani vyrobil viac ako 411 tis. modelov X. Približne 70 percent tejto produkcie smeruje na export do vyše 140 krajín.

(1 EUR = 1,1187 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies