Firma Apple má za sebou rekordný štvrťrok

NETKY.SK • 28 Január 2014, 12:21 • 2 min
Firma Apple má za sebou rekordný štvrťrok

SAN FRANCISCO - Rekordný predaj smartfónov iPhone pomohol spoločnosti Apple v štvrtom štvrťroku minulého kalendárneho roka k rekordným príjmom vo výške 57,6 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Zisk spoločnosti v tomto období dosiahol 13,1 mld. USD. Výška zisku sa tak medziročne nezmenila.

Firma Apple predala v štvrtom štvrťroku rekordných 51 mil. prístrojov iPhone. Kvartálny rekord zaznamenala spoločnosť aj pri predaji tabletov iPad. Tých predala 26 mil. kusov. Okrem toho americký technologický gigant predal 4,8 mil. počítačov. "Sme skutočne šťastní, že sme predali rekordný počet iPhonov a iPadov,“ povedal šéf spoločnosti Apple Tim Cook s tým, že ho teší, že sa dobre darilo aj počítačom Mac a to, že v raste pokračuje aj iTunes. 

Výhľad príjmov pre tento štvrťrok sa však nachádza v intervale od 42 mld. USD do 44 mld. USD. Pre firmu Apple je to druhý štvrťrok hospodárskeho roka. Spoločnosť sa dostáva pod tlak miliardára Carla Icahna. Ten chce, aby firma odkupovala viac svojich akcií a vyplatila tak peniaze svojim akcionárom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies