Firma Amazon vlani v EÚ vytvorila 6 tisíc pracovných miest

NETKY.SK • 13 Január 2015, 09:40 • 2 min
Firma Amazon vlani v EÚ vytvorila 6 tisíc pracovných miest

BERLÍN - Americký maloobchodný predajca prostredníctvo internetu Amazon.com Inc v roku 2014 v Európe vytvoril 6 tisíc nových pracovných miest na celý úväzok, čím reagoval na rastúci dopyt.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v utorok. Amazon vo vyhlásení uviedol, že v Európskej únii teraz zamestnáva 32 tisíc ľudí. Nové pracovné miesta firma vytvorila v logistických centrách, v oblasti služieb zákazníkom, vývoja softvéru a navrhovania a riadenia dodávateľských reťazcov.

"Stále sme vo fáze investícií a očakávame, že budeme schopní obsadiť viac pracovných pozícií v roku 2015," povedal Xavier Garambois, viceprezident firmy pre maloobchod v EÚ. Dodal, že dopyt zo strany zákazníkov v Európe je väčší ako kedykoľvek inokedy. Amazon vlani vytvoril 1 200 nových miest v Nemecku, ktoré je druhým najväčším trhom firmy po USA. 

 

V Nemecku však firmu Amazon postihla séria štrajkov za vyššie mzdy a lepšie pracovné podmienky. Odborová organizácia Verdi organizovala pravidelné štrajky od mája 2013 s cieľom dosiahnuť vyššie mzdy pre zamestnancov skladov tak, aby boli v súlade s vyššou kolektívnou zmluvou pre nemecké odvetvie maloobchodu. Spoločnosť Amazon však požiadavky odborárov opakovane odmietla. Argumentovala tým, že zamestnancov skladov považuje za pracovníkov logistiky a že podľa štandardov tohto odvetvia im vypláca nadpriemerné mzdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies