Firefox bude v nových verziách blokovať cryptojacking malvér

NETKY.SK • 1 September 2018, 17:00 • 2 min
Firefox bude v nových verziách blokovať cryptojacking malvér

MOUNTAIN VIEW – Internetový prehliadač Firefox bude v nových verziách blokovať cryptojacking malvér. Spoločnosť Mozzilla Corporation to oznámila vo štvrtok 30.augusta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento krok je súčasťou iniciatívy proti sledovaniu, ktorej implementácia sa očakáva v nasledujúcich mesiacoch. Spoločnosť Mozzilla v oznámení cituje časť štúdie vykonanej rozšírením Ghostery, v ktorej sa uvádza, že až 55,4% celkového času potrebného na načítanie priemerných webových stránok trvá načítanie trackerov tretích strán.

 

img

 

Budúce verzie Firefoxu by mali blokovať rôzne skripty na ťaženie kryptomien, ktoré sú predvolené bez vedomia používateľov. Zablokovaním sledovania a ponúknutím jasného súboru ovládacích prvkov chce Firefox poskytnúť svojim používateľom väčší prehľad o tom, aké údaje zdieľajú s webovými stránkami.

 

Spoločnosť Mozilla ešte v roku 2016 zaviedla smernice, ktoré mali povzbudiť používateľov k tomu, aby sa starali o svoje súkromie a bezpečnosť v on-line prostredí. Prehliadač Firefox chce údajne blokovať pripojenia k zabezpečeným serverom HTTPS, ktoré používajú slabé šifrovanie.

 

img

 

Ďalším webový prehliadač Opera implementoval ad blocker proti ťaženiu kryptomien do desktopovej verzie ešte v decembri 2017. Koncom januára 2018 spoločnosť oznámila pridanie tejto funkcie aj do svojho mobilného prehliadača.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies