Fínsky premiér predpovedá úspory a obhajuje Twitter

NETKY.SK • 17 September 2014, 14:45 • 2 min
Fínsky premiér predpovedá úspory a obhajuje Twitter

HELSINKI - Fínsky premiér Alexander Stubb predpovedá na ďalšie roky úsporné opatrenia v záujme zlepšenia výkonu ekonomiky a zníženia štátneho dlhu, ktorý sa blíži ku kritickej hranici 60 percent hrubého domáceho produktu.

slovakia

left justify in out

Ešte donedávna vyzdvihovaná fínska ekonomika sa postupne dostala do problémov a tretí rok v rade nerastie. Exminister zahraničných vecí v rozhovore pre agentúru Reuters tvrdí, že je potrebné šetrenie, skresanie výdavkov a predstavenie komplexného plánu nových reforiem. Stubb, ktorý nedávno v premiérskom kresle nahradil budúceho eurokomisára Jyrkiho Katainenena, sa taktiež vyjadril k svojej aktivite na sociálnej sieti Twitter. Podľa jeho slov je to "súčasť modernej a otvorenej spoločnosti".

 

"Musíme sa jednoducho sústrediť na programy, na ktorých sme sa už dohodli. Budeme podľa nich postupovať tak dlho, ako sa s touto vládou dá, a potom musíme začať s novou stratégiou záchrany. Musíme sa mentálne pripraviť na pokračovanie štrukturálnych reforiem, a možno prídu aj nové úpravy rozpočtu," povedal pre Reuters Stubb, ktorého príspevky na Twitteri vyvolávajú na verejnosti zmiešané reakcie. "Twitter je zaujímavý, plný výziev a dobrý spôsob komunikácie, je to priama demokracia. Čím viac diskusie, tým lepšie," dodal fínsky líder.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies