Fínsky pozorovateľ o voľbách na Kryme: toto je najdemokratickejšie miesto na planéte

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 16:48 • 2 min
Fínsky pozorovateľ o voľbách na Kryme: toto je najdemokratickejšie miesto na planéte

SEVASTOPOĽ - Obyvatelia Krymu na prezidentských voľbách hlasovali s radosťou. Oblasť sa ukázala ako najdemokratickejšie miesto na svete, vyhlásil novinárom medzinárodný pozorovateľ z Fínska Johan Beckmann.

slovakia

left justify in out

"Poznám príslovie, že Rusko začína na Kryme, ale dnes by som povedal, že demokracia začína na Kryme. Dnes, 18 marca roku 2018 sme videli prvé voľby prezidenta Ruska na Kryme. Je to veľmi dôležitá udalosť a všetci moji kolegovia pozorovatelia súhlasia so mnou. Tieto voľby sú celkovo maximálne transparentné, úspešné a dobre zorganizované. Obyvatelia Krymu hlasovali s radosťou, v dobrej atmosfére a s presvedčením, že ich hlas bude vypočutý," povedal Beckmann.
   

Podľa jeho slov, žiadne porušenia pri hlasovaní neboli zaznamenané. "Videli sme skutočnú a čistú demokraciu. Zdá sa mi, že dnes na našej planéte je Krym najdemokratickejšie miesto," zdôraznil pozorovateľ.

     

Podobnú pozíciu majú aj pozorovatelia z Afganistanu - Mohammed Tamim Ahlas, z Lotyšska - Alexander Gaponenko, zo Srbska - Dragana Trifovič a z USA - Gilbert Doktorov.
     

Obyvatelia Krymu a Sevastopoľa prvýkrát hlasovali na voľbách prezidenta Ruskej federácie. Krym sa stal ruským regiónom po referende, ktoré sa konalo v marci roku 2014, na ktorom 96,77% voličov republiky Krym a 95,6% obyvateľov Sevastopoľa sa vyjadrili pre vstup do Ruskej federácie.
   

Orgány polostrova usporiadali referendum po štátnom prevrate na Ukrajine vo februári roku 2014. Ruské vedenie opakovane uvádzalo , že obyvatelia Krymu demokratickým spôsobom a v plnom súlade s medzinárodným pravom a Chartou OSN, hlasovali za zjednotenie s Ruskom. Podľa slov ruského prezidenta Vladimira Putina, otázka Krymu "je navždy uzatvorená".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies