Fínsky Finnair nakúpi osem airbusov takmer za dve miliardy eur

NETKY.SK • 3 December 2014, 18:38 • 2 min
Fínsky Finnair nakúpi osem airbusov takmer za dve miliardy eur

HELSINKI - Fínska letecká spoločnosť Finnair nakúpi osem lietadiel Airbus A350 v hodnote takmer dve miliardy eur. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Finnair oznámil, že využil opciu na nákup lietadiel, ktorá je súčasťou dohody ešte z roku 2006. Najnovší kontrakt v sume 1,9 miliardy eur zvýši celkový počet airbusov v lietadlovom parku Finnairu na 19. Väčšinu strojov používa spoločnosť na diaľkové lety.
     

Aerolínie dodali, že kontrakt by nemal mať "výrazný vplyv" na prevádzkové výsledky v rokoch 2014 a 2015. Finnair uviedol, že v tomto roku predpokladá prevádzkovú stratu, pričom ako dôvod vidí "nepriaznivé podmienky na trhu".
     

Fínska letecká spoločnosť, v ktorej štát kontroluje takmer 56-% podiel, zamestnáva približne 5300 ľudí. Jej lietadlový park tvorí približne 60 strojov, ktoré lietajú do viac než 70 destinácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona