Fínsko vráti Rusku zadržané umelecké diela

NETKY.SK • 9 Apríl 2022, 09:00 • 2 min
Fínsko vráti Rusku zadržané umelecké diela

HELSINKI – Fínsko vráti Rusku niektoré umelecké diela, ktoré cez víkend zadržali fínske colné úrady. V piatok o tom informovalo fínske ministerstvo zahraničných vecí. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Ide o tri zásielky vypožičaných cenných umeleckých diel v hodnote približne 42 miliónov eur, ktoré sa vracali do Ruska z talianskych a japonských múzeí a galérií. Vo Fínsku ich zdržali v súvislosti so sankciami, ktoré na Rusko uvalila EÚ, týkajúcich sa aj zákazu predaja, dodávok, prevozu alebo exportu luxusných tovarov – vrátane umeleckých diel – do Ruska.

 

 

Na umelecké predmety sa však od 9. apríla bude vzťahovať výnimka z týchto sankcií. Fínske ministerstvo zahraničných vecí po tomto dátume umožní colným orgánom niektoré zadržané diela vrátiť Rusku. Má sa tak stať cez víkend, čo potvrdilo aj ruské ministerstvo kultúry.

 

Možno vás zaujme: Ceny pohonných látok sa zase zvýšili

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies