Fínsko sprísňuje imigračnú politiku, otvoriť chce repatriačné centrá

NETKY.SK • 8 December 2015, 18:32 • 2 min
Fínsko sprísňuje imigračnú politiku, otvoriť chce repatriačné centrá

HELSINKI - Fínsko sa chystá sprísniť opatrenia slúžiace na zastavenie prílevu migrantov vrátane otvorenia repatriačných centier umožňujúcich rýchle vyhostenie tých utečencov, ktorým príslušné úrady zamietli žiadosť o azyl.

slovakia

left justify in out

Fínske ministerstvo vnútra uviedlo, že zdanlivo neopodstatnené žiadosti o azyl rýchlo vytriedi a takýto uchádzači budú z krajiny vyhostení. Týkať sa to bude napríklad aj tých migrantov, ktorí do Fínska prišli zo susedného Ruska, keďže to fínske úrady považujú za bezpečnú krajinu.

 

Fínske úrady budú zároveň vykonávať testy na zistenie veku migrantov podozrivých z vydávania sa za mladistvých. Potrestaní budú tiež tí, pri ktorých sa preukáže, že použili sfalšované dokumenty.

 

Podobné opatrenia, ktoré sa teraz rozhodlo zaviesť Fínsko, už prijali jeho susedia Švédsko a Nórsko. Do Fínska v tomto roku prišlo už okolo 30.000 žiadateľov o azyl, čo je asi desaťnásobne viac než v celom predchádzajúcom roku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona