Fínsko porazilo Slovinsko 4:0, kouč Kopitar: Súper presne vedel, čo chce

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 07:18 • 2 min
Fínsko porazilo Slovinsko 4:0, kouč Kopitar: Súper presne vedel, čo chce

OSTRAVA - Fínski hokejisti zdolali vo štvrtkovom súboji B-skupiny MS v Ostrave Slovinsko hladko 4:0 a už tretíkrát v rade tak vyhrali na "nulu".

slovakia

left justify in out

Úradujúci vicemajstri sveta mali zápas celý čas pod kontrolou, súperovi dovolili vyslať za 60 minút iba 13 striel. Brankár "Suomi" Pekka Rinne tak dosiahol tretí shutout po sebe. Slovensko malo v stretnutí zastúpenie v osobe hlavného rozhodcu Jozefa Kubuša.

 

Fíni sa s deviatimi bodmi posunuli v skupine na štvrté miesto pred Slovákov, Slovinci zostávajú bez bodu na samom dne tabuľky. Severania najbližšie narazia v sobotu o 16.15 h na Slovensko, Slovinci odohrajú ďalší zápas už v piatok o 16.15 h proti Nórsku.

 

B-skupina (Ostrava)

Fínsko - Slovinsko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Góly: 6. Komarov (J. Pesonen, Kemppainen), 7. Kontiola, 22. Barkov (Donskoi, Jokinen), 36. Kemppainen (Ruutu, Aaltonen). Rozhodovali: KUBUŠ (SR), Piechaczek (Nem.) – Fluri (Švajč.), Carnathan (USA), vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6450 divákov.

 

Fínsko: Rinne – Lepistö, Hietanen, Lindell, Salmela, Ohtamaa, Jaakola, Jokipakka, Mäntylä – Aaltonen, Kontiola, T. Ruutu – Donskoi, Barkov, J. Jokinen - Hartikainen, Immonen, Pihlström - J. Pesonen, Kemppainen, Komarov

Slovinsko: Krošelj – Pretnar, Kranjc, Gregorc, Robar, Vidmar, Kovačevič, Štebih, Tavželj - Razingar, Kopitar, Urbas – Jeglič, Tičar, Sabolič – Muršak, Mušič, Pance - Goličič, Rodman, Ograjenšek

 

Prvá tretina sa niesla jasne v réžii Fínov, ktorí od úvodu roztočili kolotoč pred Krošeljom. Skóre otvoril v 6. minúte po mohutnom nápore a obliehaní slovinskej bránky z dorážky Komarov, už o 41 sekúnd zvýšil náskok "Suomi" Kontiola, ktorý usmernil cez Krošeljove betóny do siete zrazenú strelu Lepistöa. Kopitar a spol. len ťažko prenikali cez súperovu obranu, za 20 minút vyslali na Rinneho iba tri strely. Fínsky stroj drvil protivníka aj v druhej časti. V 22. min. Krošelj ešte vyrazil pokus Donskoia, ale na pokus Barkova už nemal nárok - 3:0. Dominanciu severanov zvýraznil presilovkovým gólom Kemppainen po nezištnej prihrávke Ruutua, vzápätí pri prečíslení trafil Hartikainen žŕdku. Slovinci dokázali pohroziť iba v presilovke, ale celkovo nemal Rinne veľa práce. V záverečnej tretine už Fíni zvoľnili tempo a pohodlne si kontrolovali štvorgólový náskok. Poslednú šancu zápasu mal Pihlström, zblízka ale prestrelil slovinskú bránku.

Hlasy po zápase (zdroj: iihfworlds2015.com):

 

Leo Komarov, autor prvého gólu Fínska: "Proti menším hokejovým krajinám je vždy dôležité streliť prvý gól. Potom si môžete trochu vydýchnuť a zvoľniť tempo. Ak dajú prví gól oni, väčšinou sa zatiahnu dozadu a potom je to ťažké dobýjanie bránky. Nešlo nám dnes o to, aby si Pekka udržal čistý štít, chceli sme najmä získať tri body a tie máme."

 

Matjaž Kopitar, tréner Slovinska: "Fíni hrali disciplinovane, celý čas presne vedeli, čo chcú a ako to dosiahnu. V každom momente robili správne veci. Berieme tento zápas ako dobrú prípravu na nadchádzajúce duely."

 

Tabuľka B-skupiny

1. Bielorusko 4 3 0 1 0 15:7 10

2. USA 4 3 0 0 1 13:9 9

3. Rusko 4 3 0 0 1 18:11 9

4. Fínsko 4 3 0 0 1 13:5 9

---------------------------------------

5. SLOVENSKO 4 1 2 0 1 11:8 7

6. Nórsko 4 1 0 0 3 6:15 3

7. Dánsko 4 0 0 1 3 6:17 1

---------------------------------------

8. Slovinsko 4 0 0 0 4 6:16 0

/počet zápasov, víťazstvá v riadnom čase, víťazstvá v nadstavbe, prehry v nadstavbe, prehry v riadnom čase, skóre, body - prvé štyri tímy do štvrťfinále, posledný opúšťa elitnú kategóriu/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies