Fínsko je najbezpečnejšou krajinou sveta, Slovensko je na tom zle

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 14:08 • 2 min
Fínsko je najbezpečnejšou krajinou sveta, Slovensko je na tom zle

BRATISLAVA – Podľa prieskumov Svetového ekonomického fóra, ktoré skúmalo bezpečnosť, mieru kriminality, násilie a terorizmus v krajine sa favoritom stalo Fínsko.

slovakia

left justify in out

Prieskum sa týkal 136 krajín sveta. Paradoxné je, že Fínsko má približne rovnako veľa obyvateľov ako Slovenská republika avšak o jednu tretinu menej policajných príslušníkov. Slovensko sa v rebríčku umiestnilo na 54. mieste. Na porovnanie s našimi susedmi sme dopadli najhoršie. Rakúsko sa umiestnilo na predných priečkach, obsadilo 14. miesto, naši bratia Česi obsadili 30. miesto.

 

Krajiny Blízkeho Východu sa umiestnili v prvej desiatke rebríčka. Výsledky sú prekvapivé, Veľká Británia sa umiestnila na 78. mieste, čím ďaleko zaostala za africkým štátom Zimbabwe, Saudskou Arábiou alebo Nikaraguou.

 

USA sa prepadli ďaleko pod očakávané umiestnenie na 84. miesto, ktoré predbehli krajiny ako Alžírsko a Gabon. Kolumbia sa umiestnila na chvoste rebríčka ako najnebezpečnejší štát na svete, ku ktorým sa zaradili štáty ako Jemen, Pakistan alebo Nigéria.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies