Fínsko bude hostiť 4. marca stretnutie 14 lídrov EÚ pod hlavičkou EPP

NETKY.SK • 15 Február 2011, 13:24 • 2 min
Fínsko bude hostiť 4. marca stretnutie 14 lídrov EÚ pod hlavičkou EPP

Fínsko bude hostiť 4. marca stretnutie 14 lídrov EÚ pod hlavičkou EPP

slovakia

left justify in out

Fínsko bude hostiť 4. marca stretnutie politických lídrov Európskej únie, ktorých združuje na európskej úrovni Európska ľudová strana (EPP).
      Čelní predstavitelia 14 členských krajín EÚ - predpokladaná je aj účasť slovenskej premiérky Ivety Radičovej - by mali koordinovať na stretnutí postup pred blížiacimi sa dvoma dôležitými vrcholnými stretnutiami: summitom eurozóny (11. marca) a Európskej únie (24.-25. marca).
      "Budem hostiť v Helsinkách mimoriadne stretnutie premiérov a hláv štátov EPP, ktoré sa sústredí na prípravu podkladov pre kľúčový summit eurozóny," citovala podpredsedu fínskej vlády a ministra financií Jyrkiho Katainena agentúra Reuters.
      Na stretnutí by sa mali objaviť aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, ktorí patria k najväčším zástancom podstatných zmien v ekonomickom fungovaní únie. Práve k ekonomickej budúcnosti viažuce sa dôležité rozhodnutia sa majú prijať na oboch summitoch spolu so sériou opatrení na zamedzenie pretrvávajúcej dlhovej krízy, ktorá sužuje najmä krajiny eurozóny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies