Fínska pekáreň začala ponúkať špecialitu: Verejnosť je však z ich chleba v pomykove

NETKY.SK • 27 November 2017, 14:30 • 2 min
Fínska pekáreň začala ponúkať špecialitu: Verejnosť je však z ich chleba v pomykove

Fínska pekáreň začala piecť chlieb podľa novej receptúry, ktorá by mohla nadchnúť najmä vyznávačov zdravého životného štýlu.

slovakia

left justify in out

Chlieb je jednou zo základných potravín a denne si ho v mnohých podobách dopraje väčšina z nás. Zemiakový, kváskový, celozrnný či bezlepkový, možností je nespočetne veľa a stále pribúdajú. Trendy vo výžive neustále prinášajú nové možnosti stravovania a tie následne ovplyvňujú aj tradičné recepty, ktoré sa rôznymi spôsobmi obmieňajú. Podobne to bolo aj v tomto prípade.

 

Konzumácia hmyzu  rámci sveta nie je ničím výnimočným. Len európsky trh na to ešte nie je akosi pripravený. V súčasnosti je oficiálne povolený chov hmyzu na konzumáciu len v šiestich krajinách starého kontinentu. A tu sa pomaličky začína experimentovať, no zďaleka nemožno hovoriť o nejakom boome.

 

Istá fínska pekáreň sa rozhodla, že do svojej ponuky zaradí chlieb bez obsahu múky s vysokým podielom proteínov. Tento údaj by mohol zaujať nejedného nadšenca zdravého stravovania, zaskočený však môže ostať, keď sa dozvie, že obsiahnuté bielkoviny majú na svedomí cvrčky.

 

Chlieb, ktorý začala táto pekáreň ponúkať svojim zákazníkom neobsahuje múku, ale pomleté cvrčky. V jednom bochníku sa ich pritom nachádza približne 70. Je vraj skutočne lahodný a naviac nutrične veľmi bohatý.

 

Ak by sa niekto rozhodol, že chce skoncovať s bežnou múkou a rozhodne sa pre takúto alternatívu, nemusí sa obávať, že by to nadmerne zaťažilo jeho rozpočet. Bochník „cvrčkového“ chlebíka vychádza len približne o euro drahšie než ten bežný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies