Fínska nominácia na Slovensko takmer výhradne s legionármi

NETKY.SK • 7 November 2014, 15:37 • 2 min
Fínska nominácia na Slovensko takmer výhradne s legionármi

HELSINKI - Takmer výhradne z legionárov pozostáva nominácia fínskej futbalovej reprezentácie na medzištátny prípravný zápas proti Slovensku, ktorý sa uskutoční v utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline.

slovakia

left justify in out

Z najvyššej domácej súťaže má zastúpenie len kvarteto hráčov - trojica z HJK Helsinki Veli Lampi, Sebastian Sorsa, Teemu Tainio a brankár Henrik Moisander pôsobiaci v FC Lahti. Najväčšími hviezdami v tíme trénera Mixa Paatelainena sú stopér Ajaxu Amsterdam Niklas Moisander a naturalizovaný Rus Roman Jeremenko, ktorý je stabilný člen základnej zostavy CSKA Moskva. Štyri dni pred stretnutím pod Dubňom nastúpia severania v Budapešti proti Maďarom v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska.

 

Nominácia fínskej futbalovej reprezentácie na stretnutie proti Maďarsku (piatok 14. novembra o 20.45 h v Budapešti) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska a medzištátny prípravný zápas proti Slovensku (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline): 


Brankári: Lukas Hradecky (Bröndby/Dán.), Niki Mäenpää (VVV Venlo/Hol.), Henrik Moisander (FC Lahti) 
Obrancovia: Veli Lampi, Sebastian Sorsa (obaja HJK Helsinki), Kari Arkivuo (BK Häcken/Švéd.), Jere Uronen (IF Helsingborg/Švéd.), Joona Toivio (FK Molde/Nór.), Juhani Ojala (Terek Groznyj/Rus.), Niklas Moisander (Ajax Amsterdam/Hol.) Jarkko Hurme (Odd Grenland/Nór.) 
Stredopoliari: Perparim Hetemaj (Chievo Verona/Tal.), Tim Sparv (FC Midtjylland/Dán.), Markus Halsti (Malmö FF/Švéd.), Teemu Tainio (HJK Helsniki), Sakari Mattila (Aalesund/Dán.), Joni Kauko (FSV Frankfurt/Nem.), Roman Jeremenko (CSKA Moskva/Rus.), Kasper Hämäläinen (Lech Poznaň/Poľ.) 
Útočníci: Teemu Pukki (Bröndby/Dán.), Riku Riski (Rosenborg Trondheim/Nór.), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf/Nem.), Eero Markkanen (Real Madrid Castilla/Šp.) 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona