Fínska Nokia predáva svoju centrálu v Espoo realitnej firme za 170 mil. eur

NETKY.SK • 4 December 2012, 14:49 • 2 min
Fínska Nokia predáva svoju centrálu v Espoo realitnej firme za 170 mil. eur

Fínska Nokia predáva svoju centrálu v Espoo realitnej firme za 170 mil. eur - Svet Helsinki - Fínsky výrobca mobilných telefónov Nokia oznámil, že predáva svoju centrálu v meste Espoo s cieľom zbaviť sa vedľajších aktív.

slovakia

left justify in out

imgHelsinki - Fínsky výrobca mobilných telefónov Nokia oznámil, že predáva svoju centrálu v meste Espoo s cieľom zbaviť sa vedľajších aktív. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a DPA.
      Spoločnosť Nokia uviedla, že budovu centrály kúpi za 170 miliónov eur fínska realitná firma Exilion, pričom Nokia v priestoroch ostane, iba si ich "na dlhšie obdobie prenajme". Kontrakt by sa mal dokončiť do konca tohto roka.
      "Vlastníctvo nehnuteľností nie je súčasťou hlavnej činnosti Nokie a ak sa objaví príležitosť, sme ochotní tieto vedľajšie aktíva predať," povedal finančný riaditeľ Nokie Timo Ihamuotila. Podobný krok, teda predaj nehnuteľností a ich následné prenajatie, urobilo už viacero fínskych spoločností. Takto sa rozhodli napríklad fínske podniky v lesníckom a papierenskom priemysle.
      O predaji centrály, v ktorej Nokia sídli 16 rokov, začali zástupcova firmy hovoriť ešte začiatkom októbra. Cieľom je získať hotovosť a znížiť náklady. Spoločnosti sa v poslednom období nedarí a v 3. štvrťroku tohto roka zaznamenala opätovne stratu, a to na úrovni 969 miliónov eur. To znamená stratu už šiesty kvartál po sebe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies