Finportal vlani zvýšil obrat o 35 %, uzavrel 31.500 zmlúv

NETKY.SK • 29 Február 2016, 10:18 • 2 min
Finportal vlani zvýšil obrat o 35 %, uzavrel 31.500 zmlúv

BRATISLAVA - Nárast obratu o vyše 35-% zaznamenala v minulom roku spoločnosť Finportal, podnikajúca v oblasti servisných služieb pre nezávislých finančných sprostredkovateľov na Slovensku. Uzavrela pritom viac ako 31.500 zmlúv.

slovakia

left justify in out

Objem sprostredkovaných úverov dosiahol vlani hodnotu 192,5 milióna eur. Podstatnú časť tvorili hypotekárne úvery v hodnote 180 miliónov eur, ktoré zaznamenali takmer 100 % nárast v porovnaní s rokom 2014. Priemerná výška hypotekárneho úveru, sprostredkovaného spoločnosťou Finportal v minulom roku, bola 60.565 eur.

 

Na rast objemu poskytnutých úverov v minulom roku vplývalo viacero faktorov, ako napríklad nízke úrokové sadzby, s tým spojené rozsiahle možnosti refinancovania starých úverov, pozitívny vývoj zamestnanosti, a tým väčšia ochota ľudí zaviazať sa, ako aj široká ponuka voľných nehnuteľností.

 

Podľa Adriána Luterána zo spoločnosti Finportal sa dá aj v tomto roku očakávať pokračovanie rastu objemu poskytnutých úverov, ktorý však nebude mať dynamiku minulého roka. Dôvodom bude nový zákon o úveroch na bývanie, ktorý by mohol ovplyvniť zvýšenie úrokových sadzieb, a taktiež sprísnenie podmienok 100 % financovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies