Fínov naštartoval mladík Laine, Komarov: Bude z neho veľký hráč

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 11:13 • 2 min
Fínov naštartoval mladík Laine, Komarov: Bude z neho veľký hráč

PETROHRAD - Fínski hokejisti úspešne odštartovali svoje účinkovanie v B-skupine majstrovstiev sveta, keď v piatok v Petrohrade zdolali Bielorusko jednoznačne 6:2. Zverenci trénera Davea Lewisa dokázali držať s favoritom krok iba prvú tretinu, potom sa prejavila kombinačná vyspelosť i dôraz severanov.

slovakia

left justify in out

Najlepším hráčom Suomi bol iba 18-ročný talentovaný útočník Patrik Laine, ktorý zaznamenal tri kanadské body za dva góly a asistenciu. Najužitočnejší hráč nedávno skončeného play off fínskej Liigy má pred sebou sľubnú kariéru. V nadchádzajúcom drafte zámorskej NHL by mal byť veľkým konkurentom Austona Matthewsa v súboji o post jednotky. "Patrik v kabíne vystupuje ako hanblivý chlapec, ale na ľade to vie vždy naplno rozbaliť. Má skvelú strelu, bude z neho veľký hráč," pochválil Laineho útočník prvej fínskej formácie Leo Komarov.

 

Fíni po bezgólovej prvej tretine pritlačili súpera a v prostrednej časti mu nasúkali štyri góly. Výkon v tejto časti sa páčil aj trénerovi Karimu Jalonenovi: "Kľúčom k našej výhre bol výkon v druhej tretine, v ktorej sme začali hrať ako tím," konštatoval. O trápení v úvode stretnutia hovoril aj útočník Aleksander Barkov: "Bolo to pre nás veľké víťazstvo. Prvých desať minút sme sa trápili, no potom sme začali veriť jeden v druhého. Odohrali sme skvelý zápas a dali veľa gólov."

 

Bielorusi za stavu 0:2 zdramatizovali duel kontaktným gólom Stasa v 38. minúte, následne však ich nádeje na bodový zisk zmarili dva zlepené zásahy. "V druhej tretine sme začali hrať bojazlivo, naberali sme trestné minúty a na to sme doplatili. Súper má niekoľko šikovných hráčov na presilovku a naša formácia na oslabenie im nedokázala vzdorovať. Teraz nás čakajú Američania, bude to možno ešte ťažší zápas ako ten proti Fínom, keďže nemáme veľa času na prípravu," uviedol útočník Charles Linglet.

 

Fíni odohrajú ďalší zápas v "slovenskej" skupine v nedeľu o 15.15 SELČ, keď nastúpia proti Nemcom. Bielorusi už v sobotu o 19.15 vyzvú Američanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies