Finkeho už odpísali kamerunskí novinári

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 11:43 • 2 min
Finkeho už odpísali kamerunskí novinári

MANAUS - Vysokú prehru Kamerunu s Chorvátskom (0:4) na svetovom šampionáte v Brazílii si ako prvý odniesol tréner futbalových „levov“ Volker Finke.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ len slovne od žurnalistov. Šesťdesiatšesťročný Nemec sa na tlačovej konferencii ani nestihol poriadne usadiť a už sa doňho obuli domáce médiá.

 

"Pán Finke, celý národ vám veril. Ľudia za vami stáli, ale vy ste pohrdli touto dôverou. Na šampionát ste vzali zranených hráčov a viacerých dobrých ste nechali doma. Myslíte si, že vy osobne ste dorástli na úroveň majstrovstiev sveta?,“ musel si vypočuť Finke. Na tieto slová sa snažil reagovať bez emócií, hoci predtým musel naprázdno preglgnúť. "Nechajte mi čas aspoň jednu noc, aby sa mi to všetko uležalo v hlave. Som sklamaný, náš výsleok ma veľmi mrzí. Uvidíme, čo sa bude dať robiť,“ cituje slová Finkeho denník Bild. 

 

Kamerunčania prehrali obe doterajšie stretnutia na MS 2014 a to znamená predčasný odchod domov. Nulu na konte bodov v A-skupine bude môcť africký zástupca vymazať vo svojom poslednom vystúpení v Brazílii, bude to však mať mimoriadne náročné. V pondelok 23. júna nastúpi proti domácemu tímu Brazílie. Bývalý tréner Kamerunu z rokov 2001 - 2004 Manfred Schäfer pri sledovaní bezduchého výkonu proti Chorvátsku si našiel čas aj na kritickú reakciu na sociálnej sieti. 

 

"Je smutné dívať sa na ´levov´. Kamerun má obrovský futbalový potenciál, ale momentálne nie je v stave ukázať ho svetu,“ napísal Schäfer na twitteri. Podľa niektorých médií by Finke nemal viesť Kamerunčanov už ani v dueli proti Brazílii a ponúknuť svoju rezignáciu. "Odstúpite ihneď alebo až po poslednom zápase skupiny proti Brazílčanom?,“ podpichli Finkeho novinári. Ten im odpovedal: "Nezáleží to len na mne, ale chcel by som zostať. Ešte sa budem musieť porozprávať s hráčmi. Nielen o zlej hre, ale aj červenej karte a možných následkoch." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona