Finišujú prípravné práce na mieste, kde bude stáť nová Košická futbalová aréna

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:34 • 2 min
Finišujú prípravné práce na mieste, kde bude stáť nová Košická futbalová aréna

KOŠICE – Košická futbalová aréna (KFA), a.s., pripravuje verejné obstarávania na zhotoviteľa projektovej dokumentácie, ako i zhotoviteľa stavby futbalového štadióna. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa košickej radnice Linda Šnajdárová.

slovakia

left justify in out

"V rámci prípravy územia pre výstavbu Košickej futbalovej arény odstránili pracovníci Správy mestskej zelene v Košiciach z pozemku dreviny. Boli urobené výkopové práce pre archeologický prieskum a na základe právoplatného rozhodnutia Krajského pamiatkového úradu v Košiciach aj samotný archeologický prieskum na niektorých nespevnených plochách. Predpokladaný termín ukončenia týchto činností je marec 2016," povedala Šnajdárová.

 

"Dodávatelia prác boli vybratí na základe výsledkov verejného obstarávania, v súlade so Zákonom o verejnom obstarávaní," zdôraznil predseda predstavenstva KFA, a.s., viceprimátor Martin Petruško.

 

"V súčasnej dobe sa pripravujú súťažné podklady pre výber projektanta stavby a inžiniersku činnosť pre územné konanie, súťažný dialóg na výber zhotoviteľa pre ostatné projektové stupne a zhotoviteľa stavby. Súťažný dialóg, ktorý je jednou zo zákonných foriem verejného obstarávania na výber zhotoviteľa stavby, sa začne uverejnením predbežného oznámenia o verejnom obstarávaní. Predpoklad je začiatok marca 2016," vysvetlila Šnajdárová.

 

Cena stavby bude podľa hovorkyne mesta spresnená po skončení súťaže na výber zhotoviteľa stavby, vypracovaní zámeru a projektovej dokumentácie. Mesto Košice má v súčasnosti na výstavbu Košickej futbalovej arény disponibilných 12 miliónov eur.

 

V súvislosti s projektom výstavby nového futbalového štadióna, ktorý bude spĺňať kritériá UEFA, schválilo v lete 2014 košické mestské zastupiteľstvo založenie akciovej spoločnosti Košická futbalová aréna, a.s. Mesto má záujem vybudovať športový stánok v čo najvyššej kvalite i v súvislosti s tým, že získalo titul Európske mesto športu 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona