Fíni vyvesia Selänneho dres pred zápasom so SR na MS juniorov

NETKY.SK • 9 November 2015, 13:58 • 2 min
Fíni vyvesia Selänneho dres pred zápasom so SR na MS juniorov

HELSINKI - Fínska hokejová federácia vyvesí dres s číslom 8 jedného z najlepších hráčov svojej histórie Teemu Selänneho pod strop helsinskej Hartwall arény pred zápasom domáceho výberu proti Slovensku na juniorských majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

Duel sa odohrá 30. decembra o 18.00 h miestneho času.

 

Selänne sa tak stane iba tretím hráčom histórie "Suomi", ktorého číslo vyradia. Predtým sa tejto pocty dostalo Raimovi Helminenovi (č. 14) a Jarimu Kurrimu (č. 17). "Teemu mal unikátnu kariéru a preto si chceme uctiť jeho výkony ako hráča i ako vzor mimo ľadu. Keďže je patrón juniorských MS, je skvelá príležitosť usporiadať ceremoniál práve počas turnaja," uviedol prezident Fínskej asociácie Kalervo Kummola.

 

Selänne odohral v národnom tíme 193 zápasov, reprezentoval Fínsko na šiestich zimných olympiádach, piatich MS a troch Svetových pohároch. "Nosiť národný dres pre mňa znamená veľmi veľa a vždy som to robil s hrdosťou. Zažil som v ňom množstvo fantastických vecí, za ktoré som veľmi vďačný," povedal pre web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

 

V základnej časti NHL odohral za Winnipeg, Anaheim, San Jose a Colorado dokopy 1451 zápasov, v ktorých nazbieral 1457 bodov (684+773), v 130 dueloch play off pridal 88 bodov (44+44).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies