Fíni nastúpia proti Slovensku aj s obrancom Honkom z Dallasu

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 12:10 • 2 min
Fíni nastúpia proti Slovensku aj s obrancom Honkom z Dallasu

HELSINKI - Tréner fínskej hokejovej reprezentácie Lauri Marjamäki nominoval na zápasy na Slovensku v stredu v Košiciach a v piatok v Bratislave 27 hokejistov. K dispozícii už má prvého hráča zo zámorskej NHL. O šancu zúčastniť sa na svetovom šampionáte zabojuje obranca Julius Honka. V prvom tíme Dallasu nastúpil v šestnástich stretnutiach ročníka 2016/17, pravidelnejšie hrával na farme v Texase. Okrem Honku sa k tímu pripojil aj Atte Ohtamaa z Ak Bars Kazaň.

slovakia

left justify in out

Fíni pred príchodom na Slovensko prehrali v sobotu s Dánskom 2:3 po predĺžení. „Výkon v niektorých fázach stretnutia nezodpovedal požiadavkám. V ďalších súbojoch musíme hrať oveľa lepšie, priamočiarejšie, zlepšiť agresivitu pred bránkou. Verím, že to ukážeme už na Slovensku,“ povedal tréner Marjamäki.

Nominácia Fínska na zápasy na Slovensku:

Brankári: Juha Metsola (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Joni Ortio (AIK Skelleftea, Švéd.), Harri Säteri (Viťaz Podoľsk, Rus./KHL)

Obrancovia: Juuso Hietanen (Dinamo Moskva, Rus./KHL), Julius Honka (Dallas Stars, USA/NHL), Topi Jaakola, Ville Lajunen (obaja Jokerit Helsinki/KHL), Joonas Järvinen (Červená hviezda Kchun-Lun, Čína/KHL), Tommi Kivistö (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Lasse Kukkonen (Kärpät Oulu), Atte Ohtamaa (Ak Bars Kazaň, Rus./KHL), Anssi Salmela (HC Lingköping, Švéd.), Jesse Virtanen (Lukko Rauma), Veli-Matti Vittasmäki (Ilves Tampere)

Útočníci: Miro Aaltonen (Viťaz Podoľsk, Rus./KHL), Antti Pihlström, Pekka Jormakka, Tommi Huhtala, Marko Anttila (všetci Jokerit Helsinki/KHL), Antti Erkinjuntti (Lahti Pelicans), Julius Junttila (Lulea, Švéd.), Joonas Kemppainen (Sibir Novosibirsk, Rus./KHL), Sakari Manninen (HPK Hämeenlinna), Niko Ojamäki (Ässät Pori), Olli Palola (Växjö Lakers, Švéd.), Mika Pyörälä (Kärpät Oulu), Tomi Sallinen (Červená hviezda Kchun-Lun, Čína/KHL)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona