Fíni na MS do Petrohradu vlakom, problémy s vízami

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 09:17 • 2 min
Fíni na MS do Petrohradu vlakom, problémy s vízami

HELSINKI - Výprava fínskej hokejovej reprezentácie sa do Petrohradu, dejiska svojej základnej B-skupiny na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Rusku, presunula v stredu vlakom.

slovakia

left justify in out

Z Helsínk je to do mesta na Neve tristo kilometrov, moderný rýchlik to aj s hraničnou kontrolou priamo vo vozňoch zvládne za 3,5 hodiny. S mužstvom do Petrohradu nepricestovali brankár Juuse Saros, obranca Esa Lindell a útočník Jussi Jokinen. Všetci strávili uplynulý ročník v zámorskej NHL, resp. AHL a do odchodu vlaku nemali v rukách ruské víza. Ostatní hráči ich dostali len pár minút pred cestou.

"Niečo také sa mi ešte nikdy nestalo, a to som už toho po svete pocestoval," glosoval krídelník Floridy Jokinen, ktorý musel v metropole krajiny čakať päť hodín na ďalší vlak, ale nefrflal. "Šli sme si oddýchnuť do hotela, najesť sa, stretli sme známych. Tak či tak to bol deň určený na presun, takže nič nie je stratené. A v Helsinkách bolo úplne úžasne." Na Fínov čaká prvý súboj na šampionáte v piatok o 19.16 h SELČ proti Bielorusom. V B-skupine sa predstaví aj reprezentácia Slovenska. Informácie sú z webov Yle.fi a Iltalehti.fi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona