Fíni museli namiesto Aaltonena povolať Palolu

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 08:43 • 2 min
Fíni museli namiesto Aaltonena povolať Palolu

HELSINKI - Útočník majstrovského Kärpätu Oulu Juhamatti Aaltonen si napokon nezahrá na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku. Zdravotné problémy s chrbtom mu neumožnia odcestovať v stredu s tímom do Bieloruska. V nominácii ho tréner Erkka Westerlund nahradil Ollim Palolom z Tappary Tampere.

slovakia

left justify in out

Aaltonen, ktorý je majstrom sveta 2011 a bronzovým medailistom zo Soči 2014, sa snažil v posledných dňoch doliečiť, nehral ani na Švédskych hrách v Štokholme. Zranenie ho však obmedzovalo pri korčuľovaní, preto napokon necestuje na MS.

 

Palola zatiaľ nemá stopercentne isté miesto v tíme. Dvadsaťšesťročný útočník totiž môže po príchode do Minska uvoľniť pozíciu prípadnej posile z NHL. Tréner Erkka Westerlund o tom informoval hráča ešte pred oznámením nominácie. "Uvažovali sme pôvodne o povolaní Michaela Keräsena, ale ten nebol pripravený na túto úlohu a pozvánku odmietol," povedal pre fínske médiá tréner Erkka Westerlund. 

Nominácia Fínska na MS 2014: 
Brankári:
Juuse Saros (Hämeenlinna), Mikko Koskinen (Novosibirsk, Rus./KHL), Pekka Rinne (Nashville, USA/NHL) 
Obrancovia: Jere Karalahti (Jokerit Helsinki), Tommi Kivistö (Ilves Tampere), Oskari Korpikari (Pelicans Lahti), Jyri Marttinen (Ässät Pori), Atte Ohtamaa (Kärpät Oulu), Juuso Hietanen (Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Ville Lajunen (Färjestad, Švéd.), Tuukka Mäntylä (Novokuzneck, Rus./KHL) 
Útočníci: Tommi Huhtala, Tomi Sallinen (obaja Blues Espoo), Pekka Jormakka (Tappara Tampere), Iiro Pakarinen (IFK Helsinki), Jarkko Immonen (Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Olli Jokinen (Winnipeg, Kan./NHL), Leo Komarov (Dinamo Moskva, Rus./KHL), Petri Kontiola (Čeľabinsk, Rus./KHL), Jori Lehterä (Novosibirsk, Rus./KHL), Jere Sallinen (Örebro, Švéd.), Miikka Salomäki (Milwaukee, USA/AHL), Veli-Matti Savinainen (Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), Petteri Wirtanen (Doneck, Ukr./KHL), Olli Palola (Tappara Tampere) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies