Fíni budú mať na ZOH v Soči dresy pripomínajúce štátnu vlajku

NETKY.SK • 7 November 2013, 10:11 • 2 min
Fíni budú mať na ZOH v Soči dresy pripomínajúce štátnu vlajku

HELSINKI - Fínska hokejová reprezentácia bude mať na zimných olympijských hrách v Soči dresy, ktoré pripomínajú svojím vzhľadom vlajku krajiny.

slovakia

left justify in out

Inovované dresy predstavili v Helsinkách. Biela verzia dresu má na pravej strane a na hrudi modrý pás v štýle zástavy Fínska. Na ľavej strane je štátny znak, umiestnenie má symbolizovať, že hráči majú krajinu vo svojom srdci. Modrá verzia je s vlajkou na rukávoch, na hrudi je veľký štátny znak.

Výrobca dresov sa snažil pri ich návrhu vyzdvihnúť fínske motívy a národnú hrdosť. Dresy majú viaceré inovatívne prvky, dizajnéri sa inšpirovali v ich vrchnej časti aj zámorskou ligou amerického futbalu NFL. Dizajn je jednoduchý a moderný. Pri výrobe dresov všetkých účastníkov zimných olympijských hier v Soči 2014 použili špeciálny technologický postup, každý je vyrobený zo sedemnástich PET fliaš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies