Financovanie podpory kultúry sa meniť nebude

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 12:04 • 2 min
Financovanie podpory kultúry sa meniť nebude

BRATISLAVA – Financovanie podpory kultúry na Slovensku sa meniť nebude. Poslanci parlamentu dnes totiž neposunuli do druhého čítania návrh poslanca Jozefa Viskupiča (OľaNO) na zriadenie Kultúrneho fondu.

slovakia

left justify in out

Namiesto troch samostatných umeleckých fondov (Literárny fond, Hudobný fond, Fond výtvarných umení) navrhoval Viskupič vytvoriť jeden – Kultúrny  fond, ktorý by mal jednu sústavu orgánov a jeden model financovania. Poslanec za obyčajných ľudí navrhol zrušiť dvojpercentný príspevok, ktorý v súčasnosti platia autori a umelci z ich hrubého autorského príjmu. Na podpore literárnej, vedeckej a umeleckej činnosti by sa podľa Viskupiča mali podieľať nielen Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS), ako je to v prevažnej miere v súčasnosti, ale aj všetky komerčné rádia a televízie i ďalšie médiá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies