Financovania volebnej kampane a minuté peniaze predstavím do 2 týždňov

NETKY.SK • 13 September 2017, 15:09 • 2 min
Financovania volebnej kampane a minuté peniaze predstavím do 2 týždňov

BRATISLAVA – Detaily financovania volebnej kampane aj detaily minutých peňazí predstavím do dvoch týždňov. Tvrdí to nezávislý kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v nadchádzajúcich novembrových voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

"Kampaň beží ešte len necelý mesiac, prvé vyúčtovanie a fakturácie máme dohodnuté na 15. septembra. Potom ich radi predstavíme verejnosti," uviedol pre TASR Frešo. Reaguje tak na výzvu protikandidáta Daniela Krajcera (Most-Híd, SKOK, Strana zelených). Ten troch nezávislých kandidátov, vrátane Kusého, vyzval, aby zverejnili, kto stojí za ich volebnou kampaňou a kto ju financuje.

 

Frešo pritom sľubuje, že príjmy a výdavky na jeho transparentnom účte budú zodpovedať realite aj transparentnosti. "Príjmy na účet nabehnú v najbližších dňoch a budú pravdepodobne pre verejnosť prekvapením," skonštatoval Frešo s tým, že transparentne budú priznané nielen peniaze, ale aj ľudia, ktorí s ním na volebnej kampani spolupracujú.

 

Kampaň má ale podľa vlastných slov nastavenú tak, aby spĺňala zákon aj na výdavkovej strane. "Vzhľadom na stanovený finančný limit sme stáli pred otázkou, či budeme mať iba bilbordy, alebo budeme mať iný druh kampane bez bilbordov, pretože oboje dohromady okamžite prekročí zákonný limit," doplnil Frešo s tým, že sa nakoniec rozhodol pre kampaň bez bilbordov.

 

Krajcer v utorok (12.9.) verejne vyzval spolukandidátov Pavla Freša, Milana Ftáčnika a Rudolfa Kusého, aby objasnili financovanie kampane. Ak tak neurobia, nie sú podľa neho nezávislí kandidáti, ale sú kandidáti závislí na niekom, kto za nimi stojí. Zároveň tvrdí, že založenie transparentných účtov, čo je zákonná povinnosť nezávislého kandidáta, nie je garanciou aj transparentného financovania.

 

Dvojnásobného predsedu BSK a opätovného kandidáta Pavla Freša označil za kúzelníka, ktorý má podľa neho viditeľnú kampaň, stav transparentného účtu ku koncu augusta mínus 1,71 eura a bez príjmov a výdavkov. "Nikto nevie, kto platí jeho dlhotrvajúcu kampaň," doplnil Krajcer.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona