Finančný úrad v Neapole poškodil výbuch troch náloží

NETKY.SK • 17 Január 2012, 08:22 • 2 min
Finančný úrad v Neapole poškodil výbuch troch náloží

Finančný úrad v Neapole poškodil výbuch troch náloží - Krimi Výbuchy troch náloží poškodili v noci nadnes budovu finančného úradu v juhotalianskom Neapole. K útokom sa podľa polície zatiaľ nikto neprihlásil.

slovakia

left justify in out

img

Výbuchy troch náloží poškodili v noci nadnes budovu finančného úradu v juhotalianskom Neapole. K útokom sa podľa polície zatiaľ nikto neprihlásil.
      Explózie rozbili okná na budove Equitalie, talianskej štátnej agentúry pre výber daňových nedoplatkov a pokút, nespôsobili však žiadne zranenia. Úrad sídli neďaleko hlavnej stanice v Neapole. 
      Kancelárie Equitalie v Ríme a v Neapole sa stali terčom podobných útokov aj v decembri. Prihlásila sa k nim militantná anarchistická organizácia. Jedna z listových náloží vybuchla v rukách generálneho riaditeľa spoločnosti, ktorému museli amputovať časť prsta.
      Equitalia je v Taliansku veľmi nepopulárna a mnohí ju obviňujú z bezohľadných praktík pri výbere daní. Vláda technokratov premiéra Maria Montiho chce ešte posilniť právomoci úrady v rámci boja proti rozsiahlym daňovým únikom, ktoré podľa odhadov pripravujú štátnu pokladnicu o 120 miliárd eur ročne. 
      Členovia pravicového zväzu Roma Nord v noci nadnes zavesili figuríny pred rímskou pobočkou úradu Equitalia. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies