Finančník Martin Kvietik žiada o prepustenie z väzby!

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 13:30 • 2 min
Finančník Martin Kvietik žiada o prepustenie z väzby!

BRATISLAVA - Muž je spájaný s kauzou Dobytkár či s korupciou v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF).

slovakia

left justify in out

Finančník Martin Kvietik žiada o prepustenie z väzby. V pondelok 16. mája popoludní má o jeho žiadosti rozhodovať na neverejnom zasadnutí Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. TASR to potvrdil jeho obhajca Dušan Ivan.

 

img

 

Kvietik sa nachádza od mája 2021 vo väzbe pre obvinenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti so Slovenským pozemkovým fondom (SPF). Dôvodom je riziko z pokračovania v trestnej činnosti. Jeho obhajca opakovane hovoril o prieťahoch vo vyšetrovaní. Predtým ho väzobne stíhali aj pre kauzu Dobytkár, konkrétne od júla 2020 do marca 2021.

 

img

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala vlani v máji osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Kauzu Dobytkár, kde čelí obžalobe, pojednáva banskobystrické pracovisko ŠTS.

 

Prečítajte si tiež: Švagor Roberta Fica má na krku nové obvinenie!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies